Tel: +31 (0)6 1434 5723
email: info@tessazoutendijk.nl
mailto:info@tessazoutendijk.nlshapeimage_1_link_0
In ‘t kort
Naam: Tessa Zoutendijk
Beroep:Violiste & Verzinster

Opleidingen: Muziektherapie: Conservatorium Enschede (2001)
Lichte Muziek Viool:
Conservatorium Arnhem (2008)
Authenticiteit

Tessa Zoutendijk (Tilburg, 1977) is een van de exponenten van de nieuwe lichting improvisatie violisten. Ze werkt binnen het kruisvlak van jazz, folk, theater en moderne improvisatie terwijl ze haar roots als straatmuzikant nooit heeft verloochend. Daarom klinkt Tessa Zoutendijk nog steeds fris van de lever, vol enthousiasme en bezieling.


Van 2003 tot 2011 was Tessa vast lid van “I Compani”, het grote jazz en impro orkest van Bo van de Graaf. Hiermee speelde zij onder andere in het Bimhuis en op het North Sea Jazz festival.

Haar theatrale kanten werden nog meer benadrukt bij jeugdtheatergezelschap “Stella Den Haag” waarmee zij vier producties in binnen- en buitenland speelde.


Samen met Rik Sturtewagen richtte zij het “Kaas Kwartet” op. Daarin worden jazz, pop en wereldmuziek ingepast in de klassieke strijkkwartetbezetting. Zij wonnen in 2008 de Holland Casino Artez Jazz Contest. Werkten o.a. samen met Michiel Braam, Stichting Compost en Electric Barbarian.


Huidige samenwerkingen zijn er met Plots, Vilde Katshke, Mental Chamber Orchestra en Ceumar en Krasz collective.


Ook is Tessa Zoutendijk een actief cultureel burger. Zo is zij bestuurslid bij de Stichting Jazz in Arnhem en richtte zij het Arnhems Muziek Platform op, waar u nog zeker meer van gaat horen!

Spelen!!!

Het is muziek om op te dansen, te tekenen, af te wassen, te vrijen of auto te rijden. Maar je kunt er ook prima op ruzie maken heb ik ontdekt. Je zou 'm ook zelfs nog met gesloten ogen en een koptelefoon op je hoofd gewoon kunnen beluisteren. Kleuters en baby's gedijen er goed bij.
Het is geen 'ordinary music', tis feitelijk misschien wel iets wat je nog nooit gehoord hebt.


Solo en Live en One-Take-One-Track opgenomen met een viool, stem, een bergje klein percussie, een looper (Boss RC 50), en effecten. Met grote dank aan Jaap Berends!


Als iemand 'm wil kopen: Hij kost 10,- (incl. verzendkosten)

Stuur me een berichtje met je adres dan stuur ik m op!

Het rekeningnummer waarop de betaling mag geschieden is: NL28ASNB0707799570 tnv Zoutendijk T E


Al een paar reacties: 

Met het luisteren naar de cd "Time" wordt je meegenomen in een verhaal wat past in een eeuwen oude traditie van de troubadours, vertellers en musici. Een verhaal zonder woorden over de rijkdom van het leven. Elke noot, de rust de klanken vallen als waterdruppels op hun plek. Het water stroomt langs bladeren en takken naar beneden om via de aarde en de stenen te worden opgenomen door de aarde... Onze wortels worden gevoed. Deze muziek geeft hoop en kracht om verder te kunnen groeien langs de oneindige weg van De Tijd. JWM

Waaaanzinnige muziek!!!!! Een droom. Een feestje. Een sprookje. YS

Je cd is bij ons echt favoriet mamma Tessa... BS

Hij is fantastisch! Dank je.... ASEr is een CD geboren! Te koop voor 10,- euro.

***** NIEUWS *****