Vilde Katshke - Jiddisch voor: Wilde Eend - is een bonte mix van muziek en volksverhalen uit Oost Europa. Het trio speelt niet alleen klezmer, maar ook muziek uit ondermeer Roemenië, Griekenland, Bulgarije en Armenië.  Bovendien worden eigen composities en spannende improvisaties niet geschuwd.

Vilde Katshke presenteert (vertel)concerten o.a. in kerken, instellingen, theaters en op allerlei festivals en privéfeesten. Hun muziek raakt een snaar; het is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!


www.wildeeendproducties.nl

Het Mental Chamber Orchestra is een klassiek pianotrio (piano, cello en viool) rondom de composities van Tjerk van der Ham. Met daarin de kracht van academische compositietechnieken, de passie van Flamenco en Tango, de grooves van de XXe eeuwse Rock en Funk, en de inspiratie van Geïmproviseerde Muziek. In deze stukken worden de individuele kwaliteiten van de 3 musici persoonlijk aangesproken: Sarah Walders samenspel en interpretatie uit ensemble cultuur en Oude Muziek, Tessa Zoutendijks bravoure, inleving en presence uit de Folk en Jazz, en Tjerk van der Hams ritmische stuwing uit Rock en Tango


www.tjerkvanderham.nl

Kaas Kwartet

Ze kwamen uit Nederland, België en Duitsland, namen de viool stevig onder handen en teisterden al diverse podia (Bimhuis, Lux, Muziekgebouw aan het IJ, enz.). Het repertoire gaat van jazz tot rock, folk tot film, waarbij de stukken eigenzinnig worden aangepakt en voorzien van een typisch kaassausje. Sinds kort waagt het kwartet zich ook aan het muziektheater ("Chanson Noir", met Ben Lammerts van Bueren) en draaitafels (Electric Barbarian) en spelen ze samen met jazzpianist Michiel Braam. Geproefd en gesmaakt door de jury van de Artez Holland Casino Jazz Contest, die het kwartet omschreven als "Kronos op turbo". Rik Sturtewagen en Tessa Zoutendijk op viool, Jan Weichsel op altviool en Daniel Brandl op cello. 


www.kaaskwartet.nl

ODE TWEE is een fantasievolle en muzikale belevenis, over Klaver, een jongen die nergens bij hoort. Hij zit het liefst in een doos en in zijn hoofd hoort hij de mooiste muziek. Dan staan er om hem heen ineens echte muzikanten, en barst het concert pas echt goed los…


Dit concert voor een stille drummer is een muzikale ‘theaterexplosie’ voor iedereen vanaf 9 jaar.


www.stella.nl

Jazz @ lib 2011-2012 samengesteld door Tessa Zoutendijk

In deze video een deel uit de laatste avond van de reeks, gehouden op 14 maart 2012. Hierin gingen Geert Jan Dijkerman en Maarten Zaagman op marimba naast én met Koen Schalkwijk's Torque Trio in een spannend dubbelconcert de uitdaging aan om elkaar muzikaal te ontmoeten. Op de marimba's staat de procesmuziek zoals die van Steve Reich centraal: Phase shifting. Het Torque Trio schitterde al eerder bij het Lindenberg Productiehuis. "Een trio om met bovengemiddelde aandacht in de gaten te houden!" volgens Jazzflits.


Hoe klinken deze ogenschijnlijk verschillende werelden, modern klassiek en jazz, met elkaar? Je kunt het in deze video zien en beluisteren. Vastgelegd is de finale van de avond, waarin Torque en Marimba's samen spelen, deels op improvisatie gebaseerd.

Plots is ontstaan vanuit een gearrangeerde muzikale ontmoeting ergens in november 2008. Moedwillig zijn de musici bij elkaar gezet, maar van onvrede was gelukkig geen sprake. Integendeel; het bleek een wonderschone inspirerende  combinatie te zijn. De vonken vlogen er vanaf en een nieuwe band was geboren;vrij plotseling !

De muziek klinkt eigenwijs, kleurrijk, verstild, verhalend, spannend, heel zacht en snoeihard. De stukken worden voornamelijk door de bandleden zelf geschreven; tekst, melodie, vrijheid en expressie in een eclectische vorm.

De musici van Plots hebben hun eigen, herkenbare signatuur en brengen het beste van zichzelf mee.


Tessa Zoutendijk: viool | Esmée Olthuis: saxofoons

Simin Tander: zang | Laia Genc: piano

Ceumar & Krasz Collective

Ceumar and the Krasz Collective will explore

the rich colors and rythms of Brazil. The show will be filled

with exciting improvisations, fresh arrangements and

beautiful songs performed in an acoustic setting. In this

unique new project the wonderful Brazilian repertoire of

Ceumar will meet contemporary classical music blended

with jazz and European folk.


Ceumar - zang, percussie en diverse gitaren / instrumenten

Tessa Zoutendijk - viool, altviool

Anneke Frankenberg - viool

Jaap Berends - contrabas

Tel: +31 (0)6 1434 5723 (Tessa) email: info@tessazoutendijk.nl